STRAVOVÁNÍ 

Zdravý životní styl je dnes velkým tématem. Zdravě se stravovat je důležité v každém věku, ale zejména v dětství je klíčové, aby tělo mělo dostatek vítamínů, minerálů a stopových prvků. Vaří se ve všech médiích, zvou se odborní poradci. Většina diskuse je o tom, Co jíme? V naší škole bychom rádi zdravé stravování podpořili estetikou a kulturou stolování spolu s radostí a uvědoměním toho, co jíme.

Obědy zajišťuje a dováží firma Ekolandia, se kterou máme vynikající zkušenosti. Jejich vaření je vynalézavé, chutné i tradiční. Ač se to zdá být v české kuchyni neuskutečnitelné, dokáží v této firmě skloubit tradici a zdraví. A co je hlavní: dětem neobyčejně chutná!

Kuchyně Ekolandia
(www.ekolandia.cz)

Rychle a zdravě se rozvíjející dodavatel nutričně hodnotných jídel. Jídelníček je sestavován ve spolupráci s RnDr. Pavlem Suchánkem, výzkumným pracovníkem Praha IKEM se zaměřením na vliv výživy a pohybové aktivity na zdraví člověka tak, aby jídlo bylo vyvážené a zastoupení jednotlivých skupin potravin bylo optimální.

Firma Ekolandia je naším váženým dodavatelem již tři roky. Díky vyváženosti a znalosti dětských libůstek se mistrům kuchařům daří úspěšně zařadit do jídelníčku i méně obvyklé suroviny a kombinace chutí. Děti si jejich jídla umějí vychutnat. Společné jídlo je každý den vzácnou událostí a příjemným zážitkem.

JÍDELNÍČEK LEDEN 2017:

 

Pondělí 9.1. – pátek 13.1.2017

Pondělí : Polévka - Zeleninová, Treska ve vajíčku s bylinkami a s mléčnou bramborovou kaší /1,3,4,7/

Úterý : Polévka - Hrachová, Žemlovka s tvarohem, jablky a rozinkami /1,3,7/

Středa : Polévka - Bramborová, Zeleninové rizoto s kukuřicí, hráškem a mrkvičkou, sypané sýrem /7,9/

Čtvrtek :Polévka - Dýňový krém, Gnochi s lososem a špenátem /1,3,4,7,9/

Pátek : Polévka – Kuřecí vývar, Kuřecí perkelt s domácími haluškami /1,3,7,9/

 

Pondělí 16.1. – pátek 20.1.2017

Pondělí : Polévka - Rajská, Kuřecí milánské špagety /1,3,7/

Úterý : Polévka - Mrkvová, Losos v bylinné omáčce a penne /1,3,4,7/

Středa :Polévka - Fazolová, Rýžový nákyp s meruňkami a skořicí /1,3,7/

Čtvrtek :Polévka - Hovězí vývar, Holandský řízek s bramborovou kaší /1,3,7,9/

Pátek : Polévka - Zeleninová s řasou, Červená čočka na kyselo s vajíčkem a okurkou /1,3,4,7,9/

 

Pondělí 23.1. – pátek 27.1.2017

Pondělí : Polévka - Mrkvová s čočkou, Vepřová panenka, divoká rýže a kompot /1,3,7,8/

Úterý : Polévka - Špenátová, Brambory zapečené s brokolicí a sýrem /1,3,7/

Středa :Polévka - Zelňačka, Svíčková a houskový celozrnný knedlík /1,3,7,9,10/

Čtvrtek :Polévka - Bramborová s jáhly, Pohankové lívance, tvaroh a jahodové pyré /1,3,7,9/

Pátek : Polévka - Kuřecí vývar, Rybí karbanátek, květákové pyré, hrášek /1,3,4,7,9/

 

Pondělí 30.1. – úterý 31.1.2017

Pondělí : Polévka - Brokolicová, Kuře pečené a zámecké brambory /1,3,7,9/

Úterý : Polévka - Bramboračka s houbami, Plněný paprikový lusk, rajčatová omáčka a divoká rýže /1,3,7/